bagdad u zagrebu

Za odvoz smeća iz centra Čistoća traži 354 tisuće kn

metronom,bagdad (1)
Foto: Facebook Metrnom
1/5
05.09.2013.
u 12:00

Nakon što su volonterski čistili napušten gradski objekt, šok za članove udruge Metronom

Nakon što su proljetos od smeća i narkomanskih šprica očistili prvi kat bivšeg servisa vozila i autobusa u Vlaškoj 79, poznatijeg kao Bagdad, članove udruge Metronom nemalo je iznenadio izračun Čistoće, od koje su tražili da im pošalje ponudu za odvoz otpada. Zgrada je u suvlasništvu Grada Zagreba i države koje o njoj ne mare.

– Tri mjeseca čekali smo da nam pošalju ponudu od 354 tisuće kuna! Pretpostavili su da ondje ima 500 tona smeća. Stručnjak sam za sigurnost i pouzdano znam da ondje toliko otpada ne bi bilo da se čitava zgrada načinjena od betonske konstrukcije sruši – kaže Kažimir Petak iz udruge Metronom i dodaje kako je njegova procjena da ondje nema više od 50 tona otpada. Djelatnici Čistoće izašli su na teren 22. svibnja i napravili procjenu predračuna.

"Procjena se temelji na zatečenom stanju na objektu koji je devastiran i pun otpada u prizemlju i na katu. Duž cijelog objekta rasut je različit otpad, dok su boksovi u prizemlju puni zemlje, šute i ostalog građevinskog otpada. Naravno da u procjeni može biti i odstupanja, ali držimo neznatnog. Stoga, da bi se sav otpad iznio iz objekta i odvezao na gradski deponij, procijenili smo ono što je poslano u ponudi", piše u odgovoru voditelja podružnice Branimira Valašeka.

Grad Zagreb svoju polovicu zgrade otkupio je od Stambene zadruge Sava 2009. godine za ukupno 2,5 milijuna eura.

>>Članovi udruge Metronom počistili i grafitima uredili 'vlaški' Bagdad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije